Eşek Hikayesi
23 Kasım 2016 Çarşamba

Hayat, uzun bir yoldur bizim için. Bazen sürprizler sunar, bazen de istemediğimiz durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Önemli olan bu gibi durumlarla nasıl mücadele edeceğimizi bilmek, her daim güçlü kalabilmektir. Benim okumaktan keyif aldığım ve hayat ile ilgili bize çok önemli bir ipucu verebilecek bu hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Çiftçinin eşeği kuyuya düşer. Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan acı acı anırmaktadır. En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür. Eşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar verir. Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek ne olduğunu fark edince önce daha beter bağırmaya başlar ve sonra sesini keser. Birkaç kürek toprak daha atıldıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar ve gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen toprağı aşağıya silkeliyor, yukarıya çıkmak için kendisine basamak hazırlıyordur. Bir süre daha toprak atılmaya devam edildiğinde komşuların ve sahibinin şaşkın bakışları arasında kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır eşek.” 

Hayat, üzerimize hep toprak atsa da kuyudan çıkmanın sırrı, bizi yok edebilecek gücü fırsata çevirmek ve ona meydan okumaktır. Birçoğumuz problemi, depresyonu, üzüntüyü ve acıyı sevmeyiz. Oysa onlar bize yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunun, onları düzeltmemiz gerektiğinin mesajını verir. 

 

 

Eşek Hikayesi

×